Onze klas

Onze klas

dinsdag 6 maart 2018

Leeruitstap Gent

Gisteren gingen we samen met het 5de leerjaar op leeruitstap naar Gent.
We vertrokken met de trein tot aan Gent-Dampoort. Dat was een hele leuke ervaring.
Sommige kinderen hadden nog nooit de trein genomen.

Toen wandelden we naar het Sint-Jacobs zo verder naar de Vrijdagsmarkt. Daar kregen we een opdracht. Tel alle wapenschilden. We deden ons best en telden heel flink.

Een eerste tussenstop deden we in het Huis van Alijn. Daar konden we een tussendoortje eten en terwijl een puzzel oplossen.

We wandelden ook door het Paterhol en langs het Gravensteen. We leerden dat de lichtjes op het Veerleplein gingen branden als er een nieuw baby'tje in Gent werd geboren. We hadden geluk want tijdens onze tussenstop gingen de lichtjes branden. Wat leuk!

Onze boterhammen konden we opeten vlakbij de "Schapenstal" en we mochten hier ook een drankje bestellen.

In de namiddag speelden we een spel op het Belfort. We moesten de schat van de slotenmaker vinden door allerelei vragen op te lossen. Super spannend en heel leuk! Wat hebben we trappen moeten doen. Maar af en toe konden we ook eens de lift gebruiken. Eens we boven waren genoten we van een prachtig uitzicht over de stad Gent en zijn vele monumenten.

Later wandelden we langs de Vooruit, het Sint-Pietersplein, om zo tot aan de bushalte te komen. We namen bus met nummer 35 en arriveerden zo terug in Beervelde. Wist je dat je moet drukken op een knopje als je wilt dat de bus stopt aan de volgende halte? Ook weer iets dat we bijgeleerd hebben!

Het was een heel leerrijke en leuke dag. We kwamen uitgeput maar voldaan terug toe op school want we wandelden wel zo'n 11 kilometer. Goed gedaan jongens en meisjes!

Ook bedankt aan de extra begeleiders die onze trip vergezelden.

1 opmerking:

  1. Zo kan evi toch ook een beetje meegenieten van een leuke dag die ze gemist heeft 😉

    BeantwoordenVerwijderen